Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Το Σχολείο Μας
 
blogs

etetarti

paramithenio

e-ekti

st-taxi

          

e-triti-taxi

lamprini-stasinou

 

image1

 image2

 image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στην περιβαλλοντικής εκπαίδευση των μαθητών μας

Το δώρο της βροχής στην πόλη

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 39ου Δ.Σ. Περιστερίου με τη δασκάλα τους  κ. Λουκοπούλου Ανθούλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ''Δώρο της Βροχής στην πόλη" που παρουσίασε και εμψύχωσε ο κ. Βασίλης Ψαλλιδάς από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ESCDE). 

Πατήστε εδώ για να δείτε την ολόκληρη την παρουσίαση.

Το Φθινόπωρο - Β' τάξη

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ-ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Το  φθινόπωρο έχει έρθει. Με αφορμή τα ποιήματα στην πρώτη ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας και την αντίστοιχη ενότητα στη Μελέτη τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης συνεργαστήκαμε για να προσεγγίσουμε την εποχή του φθινοπώρου. Μιλήσαμε για τους μήνες του, τις γεωργικές εργασίες που γίνονται, τα φρούτα και τους καρπούς, τις σημαντικές γιορτές, παροιμίες κλπ.

Φτιάξαμε τα δικά μας φθινοπωρινά δέντρα χρησιμοποιώντας ανάλογα χρώματα.

   

Βγήκαμε στο γειτονικό πάρκο για να  παρατηρήσουμε  τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα. Μαζέψαμε φύλλα και φτιάξαμε τις παρακάτω φθινοπωρινές κατασκευές. Τις ιδέες τις πήραμε από το διαδίκτυο.

Ζωγραφίσαμε το φθινόπωρο.

Φέραμε φθινοπωρινά φρούτα (μήλα, αχλάδια, σταφύλια, ρόδια). Φτιάξαμε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα. Τη γευτήκαμε μαζί με υπέροχα χειροποίητα μουστοκούλουρα.

 

Δημιουργήσαμε το βιβλιαράκι του φθινοπώρου παίρνοντας υλικό από το βιβλίο «Γνωρίζω το φθινόπωρο» της Ευαγγελίας Δεσύπρη αλλά και τη δική μας φαντασία.

 Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό υλικό.

Ο ρόλος της Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης

Με το Νόμο 1982/90 άρθρο 11 παρ. 13, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί τμήμα των προγραμμάτων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ένα χρόνο αργότερα, ο νόμος επεκτείνεται και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σκοπός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ρόλος της Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης

Στατιστικά Ιστοσελίδας
Σήμερα 77
Χθες398
Τη βδομάδα 475
Προηγούμενη βδομάδα 3206
Το μήνα 17555
Προηγούμενο μήνα 26569
Σύνολο 1036216
Σύνολο Χρηστών7
Χρήστες 0
Επισκέπτες 7
Σύνδεση

Ανακοινώσεις Σχολείου
Τα πιο Δημοφιλή...
Πρόσφατες Ενημερώσεις